Logo - Počítač pro uživatele.cz

Zpracování a ochrana osobních údajů v systému webového portálu Počítač pro uživatele.cz společnosti 4C e-ELS, s.r.o.


V tomto dokumentu vám poskytujeme informace o tom, jaké údaje, v systému webového portálu Počítač pro uživatele.cz, o Vás shromažďujeme, z jakého důvodu a jakým způsobem Vaše údaje využíváme, jaká jsou Vaše práva ohledně námi využívaných osobních údajů a jakým způsobem je u nás můžete uplatnit v souladu s GDPR nařízením.

Zásady zpracování

Vyplněním objednávky, registrací, přihlášením k odběru obchodních sdělení nebo prohlížením našich webových stránek nám umožňujete využívat vaše osobní údaje.

Vaše osobní údaje, které nám poskytnete, zpracováváme transparentně, korektně a v souladu s právními předpisy, zejména nařízením GDPR a zákonem o ochraně osobních údajů.

Vaše osobní údaje nikdy neposkytneme třetí straně.

Jaké osobní údaje zpracováváme

Evidence objednávek

V evidenci objednávek zpracováváme vaše osobní údaje v tomto rozsahu:

  • Jméno a příjmení,
  • poštovní adresa,
  • telefonní číslo,
  • e-mailová adresa,
  • údaj o ceně.

Plnění smlouvy: Údaje z evidence objednávek potřebujeme pro vyřízení objednávky, tedy z důvodu plnění našich závazků vůči zákazníkovi.
Doba zpracování: Po dobu trvání smlouvy plus další minimálně 3 roky.

Právní ochrana (oprávněný zájem): Údaje z evidence objednávek potřebujeme v našem oprávněném zájmu z důvodů právní ochrany před budoucími spory (záruční lhůty, reklamace a další).
Doba zpracování: 6 let

Archivace dokumentů (zákonná povinnost): Údaje z evidence objednávek musíme archivovat z důvodů možné kontroly ze strany státních orgánů. Je to naše zákonná povinnost.
Doba zpracování: 10 let

Usnadnění nákupu (oprávněný zájem): Údaje z evidence objednávek ukládáme, abychom vám usnadnili další nákupy předvyplněním formuláře elektronického košíku..
Doba zpracování: 5 let

Newsletter

Za účelem rozesílání newsletteru zpracováváme vaše osobní údaje v tomto rozsahu:

  • Jméno a příjmení,
  • e-mailová adresa,
  • webová stránka (nepovinné).

Rozesílání newsletteru (oprávněný zájem): Zpracováváme vaše osobní údaje na základě vašeho souhlasu (projevení zájmu o náš newsletter).
Doba zpracování: Do odvolání vašeho souhlasu.

Komentáře

Při vkládání komentářů zpracováváme vaše osobní údaje v tomto rozsahu:

  • Jméno a příjmení,
  • e-mailová adresa,
  • webová stránka (nepovinné).

Přidání komentáře (oprávněný zájem): Pokud na naše stránky přidáte komentář, můžete povolit uložení jména, emailové adresy a webové stránky do cookies. Tímto způsobem se snažíme zvýšit váš komfort, když budete psát nový komentář už pak nebudete muset tyto údaje znovu vyplňovat
Doba zpracování: 1 rok

Když návštěvníci přidají komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z vaší emailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Kontaktní formuláře

Na našem portálu se můžete setkat s kontaktními formuláři. Pomocí těchto formulářů sbíráme data obvykle v rozsahu:

  • Jméno a příjmení,
  • e-mailová adresa,
  • webová stránka (nepovinné).

Používání formulářů (oprávněný zájem): Kontaktní formuláře používáme k zasílání dotazů, poptávce služeb apod.
Doba zpracování: Do doby zpětného kontaktu z naší strany.

Cookies

Pokud máte účet a přihlašujete se k tomuto webu, nastavíme dočasné cookie pro ověření, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookies. Tento soubor cookie neobsahuje žádná osobní data a při zavření prohlížeče se zruší.

Při přihlašování vám nastavíme také několik souborů cookies pro uložení vašich přihlašovacích údajů a pro nastavení zobrazení obrazovky. Přihlašovací soubory cookies mají životnost dva dny a cookies pro nastavení zobrazení mají životnost jeden rok. Pokud potvrdíte možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací cookies budou odstraněny.

O tom, jaké další cookies sbíráme a jak s nimi nakládáme se dozvíte v dokumentu Používáme cookies.

Vložený obsah z dalších webů

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

Kam posíláme vaše data?

Komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce spamu, která může být umístěna v zahraničí.

Zabezpečení a ochrana osobních údajů

Chráníme osobní údaje v maximální možné míře.
Chráníme je jako kdyby byly naše vlastní.

Zpracování osobních údajů zabezpečujeme standardními postupy a technologiemi. Používáme taková bezpečnostní opatření, která lze rozumně vyžadovat, aby nedošlo k neoprávněnému přístupu k zpracovávaným údajům.

Přijatá bezpečnostní opatření pravidelně aktualizujeme.

Jaká máte práva?

Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

Správce

4C e-ELS, s.r.o.
IČ: 05939895
Skalice 435, 738 01 Frýdek-Místek
Společnost zapsána v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Ostravě, oddíl C, vložka 69987

V případě, že budete mít jakékoliv otázky, týkající se ochrany námi zpracovávaných vašich osobních údajů, neváhejte se na nás obrátit prostřednictvím kontaktního formuláře umístěného na této stránce. Rádi vám odpovíme.

Pokud se domníváte, že s vašimi osobními údaji nebylo zacházeno přiměřeně podle zákona, můžete kontaktovat Úřad pro ochranu osobních údajů a podat stížnost

Úřad pro ochranu osobních údajů
Pplk. Sochora 27
170 00 Praha 7
telefon: +420 234 665 800
e-mail: posta@uoou.cz
web: https://www.uoou.cz

Společnost je registrována u Úřadu na ochranu osobních údajů ode dne 13. 5. 2017, číslo registrace 00073003/001.

Tento dokument bude pravidelně aktualizován.

Kontaktní formulář

Ppu © 27